Overlijdensverzekering

Wat is een overlijdensrisicoverzekering


Een overlijdensrisicoverzekering wordt, in tegenstelling tot een uitvaartverzekering die nuttig is om de begrafeniskosten te dekken (tot € 10.000), afgesloten om zich te verzekeren van de betaling van een groot bedrag en dus om een ​​toekomst te bieden aan de mensen die de overledene na zijn dood achterlaat.

Het door de overlijdensrisicoverzekeraar betaalde kapitaal is afhankelijk van de leeftijd van de verzekerde (dus het risico op overlijden) en het bedrag van de maandelijkse premie. Een overlijdensrisicoverzekering voor enkele tientallen euro's per maand garandeert een kapitaal van enkele tientallen of zelfs honderdduizenden euro's.

Levensverzekeringen daarentegen zijn een financiële investering met rente, aan het einde van het contract recupereert de verzekeringsnemer zijn investering (of een deel) met de bijbehorende rente.


Wanneer inschrijven?


In het algemeen onderschrijven wij dit type levensverzekering niet. We doen dit enkel voor een ​​specifieke reden en zolang deze reden voortduurt. Als u bijvoorbeeld net een grote lening voor twee jaar afgesloten, kan u een overlijdensrisicoverzekering afsluiten voor een kapitaal dat gelijk is aan het bedrag van de lening. Als u overlijdt, zal uw familie het bedrag in één keer kunnen afbetalen en niet belast worden met de betaling van maadelijkse interesten. We kunnen ook een overlijdensrisicoverzekering afsluiten om bijvoorbeeld het onderwijs van uw kinderen te financieren als u overlijdt.


Mogelijk al jaren, maar niet 100% geschikt


De mogelijkheid om een ​​overlijdensrisicoverzekering af te sluiten is een formule die steeds meer mensen verleidt door alle privileges die het biedt.
 


Maar wat veroorzaakte deze ommekeer? Wat zijn de voordelen die mensen aanmoedigen om deze ongewone verzekering af te sluiten?
De overlijdensverzekering bestaat om financiële moeilijkheden te voorkomen die het gevolg zijn van het overlijden van de verzekeringsnemer. Het is een verzekeringscontract voor iedereen onder de 65 jaar. Er zijn echter ook verzekeraars die overlijdensverzekeringen met polishouders ouder dan 65 jaar afsluiten tegen duurdere tarieven, gezien het risico dat de verzekeringsmaatschappij loopt bij het mogelijke overlijden van de verzekeringnemer.

02 395 53 67